.

I made this widget at MyFlashFetish.com.
"sebaik-baik wanita ialah apabila diberi sesuatu ia bersyukur dan apabila tidak diberi apa-apa ia berdiam.. Yang menyenangkan hatimu bila melihatnya..dan mematuhimu bila disuruhnya"

Wednesday, 25 September 2013

Kenangan itu tidak semestinya indah

Sedang aku leka melayari laman facebook, salah seorang MPP datang. membelek-belek surat khabar. Aku hanya buat tidak tahu dan fokus menghadap komputer. "Ustaz, semalam yang Ustaz post gambar tu, buat ana sedih". dia memberitahuku. "Rupanya MPP ni semakin hampir untuk berpisah". Dia menambah. Aku semakin tersentak. Tersenyum, dan entah mengapa tidak tahu hendak berkata apa. Memang itu realiti yang bakal berlaku. Hurm.. Benar, banyak sungguh dugaan ini. Hak kami ini dinafikan itu perkara biasa. Kerana kami tidak pernah berharapkan agar red carpet dihamparkan seluas-luasnya sewaktu kami menjadi MPP. Benarlah kata sahabatku "Hanya MPP yang faham keadaan MPP". Sungguh benar. Namun, sayang tidak ramai yang mengerti.

Dahulu, aku berasa sungguh seronok hendak meninggalkan UKM. Kononnya hati ini tidak lagi mahu menjejakkan kaki ke UKM. Oh.. . Rupanya aku silap. Semakin menunggu waktu hendak konvo, semakin rapat pula dengan mereka. Bukan sahaja bersama adik2 PMUKM, malah bersama sahabat2 ISI UKM. "Usrah kita ni terlampau sweet2", "kita ini terlalu manja", "kita ni terlalu sentimental".. Peduli apa aku, aku tetap mahu menulis.. =)

"Mr President, Shukran. Ya, kita banyak kali juga selisih faham. Banyak idea kita yang tidak selari. Namun sebenarnya ia menguatkan kita. Kita hanya menjadi rapat sewaktu kita mula-mula bertanding. Teringat waktu di DG. "ana kalah Shuk.." itu sering keluar dari mulutku ketika menunggu keputusan. Entah kenapa rasa akan kalah dalam PRK. Bukan sedih kerana kalah, namun sedih kerana bakal meninggalkan sahabat perjuangan". Alhamdulillah, menang juga. Thanks kadang2 percayakan ana. "Ana nak cakap apa ya bila kita keluar dewan nanti?". Entah kenapa waktu di DG itu antara perkara yang ana sering ingat.

“Izati Othman, farhana, Afifah. To Izati, gelak to slow2 sikit. =) Lepas ni xde orang nak tegur enti gelak kuat sangat.. heee.. Bila nak belanja kami makan nasi ayam padprik yang selalu dibeli bersama buah di Pusanika? Dari tahun 1 waktu pesta konvo kita kerja sama2. SU yang sangat mantap! Farhana, sempoi. Slumber. Kadang2 suka juga melawan. Ana senang dengan ur idea. Xfaham tanya. Suka berterus terang. Teruskan sikap sebegitu ada rezeki nanti ana belanja coklat lagi. =) Afifah, ana ingat lagi waktu enti tahun 2. Time PRK. Sama-sama dengan azzyati. Turun naik pusanika nak minta cop. Jujur waktu tu sangat kasihan dengan kalian, namun sudah dibuktikan yang enti memang boleh buat dan ada karismatik tersendiri. Ana nak minta maaf juga khilaf sana-sini. Tegur direct semua. 0-0 jela.

Afiah, ana kadang2 dulu marah bukan sebab apa. We know that u have the potential untuk lagi maju. Malah sudah ditunjukkan pun. Maaf sebab selalu kacau2, tp dulu jela. Sekarang dah xde dah pun..haha.. Ajma a.k.a mak jemah. Hee.. walaupun sebaya, namun dah macam kakak dalam PMUKM. Kadang-kadang kita rasa taklifan yang diberika kepada kita tidak cocok ataupun padan dengan kita, namun mungkin itulah yang terbaik buat kita. =)

Marwan! Yeayh... makan tu kurang2 la sikit..hee.. sangat baik budak ni. Ada masa jumpa lagi. And ada waktu kita pergi jalan2 UPM lagi ya. =)  Mustapha. Kadang2 letih juga melayan dia. Terutama time dia layan lagu dusun dia tu. Tapi layankan jela. Sempoi.. happy go lucky. Professional. Paling penting Mus suka bercerita.. =) Mufadhal. Pasni kami dah xde. Enta kena kuat. Kagum dengan gerak kerja enta. Teruskan momentum. Kalau ada apa-apa nanti, kita share la ya..
Mus dan juga Mufadhal. Dua orang yang memang gila2. Suka cari pasal. Menghidupkan suasana. Tapi time kerja serius, so sangat baguslah. Kepada Azrai, minta maaf sebab xselalu bersama kau dan tolong kau waktu kau dalam PMUKM. Minta maaf sangat2. Anyway, tq sebab selalu beri nasihat time aku tengah down.


Khamis, Syafiq, Hidayah... semoga terus berjaya dalam bidang kalian yang telah kalian pilih.

No comments:

Post a Comment